Tippek a világbajnok szerelőjétől: A hajtás beállítása

A Scott Spark fully összeszereléséről szóló sorozatunk 6. része
2018. 05. 05, Szombat

A Scott Spark össztelós monti összeszerelését bemutató sorozatunk 6. részében a világbajnok Nino Schurter szerelője, Yanick a hajtás beállításához ad tanácsokat.

A teljes folyamatot bemutató videó (korábbi részek a kapcsolódó cikkek között):

A középrész beszerelésével kezdjük, mindig használj karbonzsírt a Press Fit rendszereknél (a középcsapágy közvetlenül a vázba illeszkedik), hogy megelőzd a recsegő hangok kialakulását. A betekerős csapágycsészékre hagyományos zsírt kenj! Kend be vízálló zsírral a csapágyak felületét, majd csúsztasd a helyére a hajtókart. Szorítsd meg a karokat a megfelelő helyzetben, és győződj meg róla, hogy zavartalanul forognak. Hajtsd be a menetet bezsírozva a pedálokat, amikhez használj alátéteket is. 

Szereld fel a váltókat és ellenőrizd a pontos helyzetüket! Állítsd be az alsó és felső határértékeket a fogaskoszorúnak megfelelően! Ha SRAM Eagle 12 sebességes rendszered van, használd a hozzá tartozó sablont hogy beállítsd a távolságot a legkisebb és a legnagyobb lánckerék között. Szereld össze a láncot, leellenőrizve, hogy nincs-e szoruló láncszem!

A bowdeneknél ügyelj rá, hogy a bowdenházak és kupakok szorosan legyenek rögzítve és pontosan illeszkedjenek. Ezután kapcsold végig a teljes váltási tartományt, különösen figyelj rá, hogy a lánc ne tudjon leesni a legkisebb, vagy a legnagyobb lánckerék mögé se!

Fotók: Jochen Haar 
pic_1 pic_2 pic_3 pic_5

Kapcsolódó termékek

Scott Spark RC 900 Pro kerékpár

Scott Spark RC 900 Pro kerékpár

Összteleszkópos 29"-es XC mountain bike. Könnyűsúlyú kerékpár karbon váz és hátsó ...
Készlet: Készleten
Eredeti ár: 1 639 990 Ft
Kedvezmény: 340 000 Ft (-21%)
Kedvezményes ár: 1 299 990 Ft