Tippek a világbajnok szerelőjétől: A cockpit összeállítása

A Scott Spark fully összeszereléséről szóló sorozatunk 4. része
2017. 12. 09, Szombat

Yanick the Mechanic – azaz a mountain bike XCO világának egyik legjobb szerelője a kormány és a kezelőszervek felszereléséhez ad tanácsokat a kerékpár összeszereléséről szóló 10 részes sorozat 4. részében.

Yanick az olimpiai és világbajnok Nino Schurter Scott kerékpárjaiért is felel a Scott SRAM MTB Racing Team vezető szerelőjeként, egy remek videóban mutatja be, melyek a fő fázisai egy Scott Spark fully összeszerelésének. A teljes videó, amit mi 10 epizódra bontottunk, itt látható:

A 4. részben most a kormány és a kapcsolódó alkatrészek összeállítása van soron:

Szereld be a kormányt és az összes tartozékát a pilótafülkének: fékkarokat, váltókart, Lockout kart és a dropper kioldóját. Rendezd el, hol kell lenniük ezeknek az alkatrészeknek! Kezdd a markolattal, majd lődd be a fékkarok helyzetét. Vedd figyelembe, hogy már egy ujjal működtethető fékkarod van, tehát úgy kell beállítani, hogy ha a kezed tökéletes pozícióban van a markolaton, a mutatóujjaddal kényelmesen eléred a fékkart. Ekkor – a bringa beállítása előtt – még ne húzd meg erősen a csavarokat, nehogy megkarcolódjon a kormány a bilincsek alatt. 

Szánj időt arra, hogy a csavarokat pontosan úgy csavard be, ahogy a menet is megkezdődik, különösen azoknál, melyek már be voltak tekerve az előírt meghúzási nyomatékkal. Ha rossz érzés behajtani, lehet akadályozza egy szál, inkább állj meg, csavard ki és ellenőrizd, mielőtt újra betekernéd.

Fotók: Jochen Haar 

pic_2 pic_3

Kapcsolódó termékek

Scott Spark RC 900 Pro kerékpár

Scott Spark RC 900 Pro kerékpár

Összteleszkópos 29"-es XC mountain bike. Könnyűsúlyú kerékpár karbon váz és hátsó ...
Készlet: Készleten
Eredeti ár: 1 639 990 Ft
Kedvezmény: 340 000 Ft (-21%)
Kedvezményes ár: 1 299 990 Ft