Scott kerékpárok és kiegészítők a K2 kerékpárüzlet kínálatában

A Scott hivatalos hazai forgalmazójától
2019. 05. 14, Kedd

A K2 kerékpárüzlet kínálatában szereplő kerékpár-márkák közül a Scott kerül most terítékre. Mind a bringa-, mind a kiegészítő választék a legszélesebb jelenleg Magyarországon, lévén a K2 a Scott hivatalos hazai forgalmazója. 

Mit kell tudni a Scott márkáról?

Minden 60 éve, 1958-ban kezdődött, amikor a versenyszerűen síző tehetséges mérnök, az idahói Sun Valley-ból, Ed Scott először készített alumínium síbotokat az addig megszokott bambusz vagy acél modellek helyett. Az újítás egy sikeres céget alapozott meg, a SCOTT több sportágban kezdett kiegészítőket gyártani. A motocrossban szemüvegeikről híresedtek el, kerékpárban pedig Greg Lemond időfutamkormánya volt az első olyan innováció, ami az egész világon híressé tette a márkát a sportágban. Az amerikai ennek köszönhetően fordított az időfutamon Laurent Fignon ellenében és nyerte meg a Tour de France-t 1989-ben.

A hegyikerékpározásban a saját fejlesztésű mountain bike teleszkóp, az Unishock jelentett kisebb áttörést 1991-ben, majd az 1995-ben alkotott karbon mtb váz, a Scott Endorphin egy hosszú, máig is tartó sikertörténet kezdete volt. 2003-ban az XC/Maraton szakág világát már műszaki szempontból is megrengette az amerikai gyártó a Genius össztelós modellel, melynek felfüggesztése három kapcsolható állást kínált: lock out/traction/all-travel. A veterán Thomas Frischknecht – akinek neve egyet jelent a Scott bringákkal, máig is Nino Schurter mentora a Scott gyári csapatánál – MTB maraton világbajnokságot nyert a Genius nyergében.

Országúton sem tétlenkedett az innovációkról híres amerikai gyártó, 2007-ben a világ legkönnyebb szériában gyártott karbonvázát, a Scott Addict-ot dobták piacra, ami 790 grammot nyomott. A mountain bike vonalon a merevfarú Scott Scale hasonlóan lenyűgöző tömegadatot produkált. 2010-ben a Scott fullykhoz fejlesztett Twin Loc karokkal lehetővé vált a kormányról egyszerre vezérelni az első és hátsó felfüggesztést és ezek a karok a mai napig a legjobban működő ilyen alkatrészek a piacon.

Sportsikerek

Az elmúlt évtizedben Thomas Frischknecht után – eredményeit nézve legalábbis – még fényesebb csillag, Nino Schurter neve fémjelzi a Scott márkát. A svájci sztár 2012-től sikerre vitte például a 27,5-es kerékméretet az XCO versenypályákon, még ha azóta a cross country szakágban a Scott is a 29” mellett tette le a voksot. 2016-ban egyedülálló siker született a Riói Olimpián: a férfi és női MTB XCO aranyérem is Scott bringát hajtó versenyző nyakába került Schurter és a svéd Jenny Rissveds révén. És folytathatnánk a sportsikereket Schurter újabb és újabb győzelmeivel, vagy országúton Simon Yates Giro d’Italia-n és a Vuelta a Espana-n elért eredményeivel.

A trendeket formáló termékek

A Scott kerékpárok titka azonban nem az, hogy a megfelelő versenyzők alá adva működik a marketing gépezet. Sokkal inkább a folyamatos fejlesztés, a svájci-amerikai központban rengeteget költenek innovációkra, hogy egy adott modell az adott évben a legmodernebb, a legjobb legyen a piacon. Ez meglátszik gyakran az árcédulán is, de egy Scott csúcsmodellt megvásárolva mindenki biztos lehet benne, hogy az aktuális csúcstechnikát kapja a pénzéért. 

Scott kerékpár-kínálatunkban természetesen nem csak  prémium moutain bike, országúti, cross, trekking és e-bike modellek szerepelnek, hanem a középkategóriában is választhatnak Scott-minőséget vásárlóink. És nem szabad megfeledkezni a hasonló innovációkat rejtő kiegészítőkről, cipőkről, ruházatról, szemüvegekről, fejvédőkről, vagy éppen a kerékpár kiegészítő alkatrészeiről. Egy Scott bringához tulajdonképpen teljesen hozzáöltözhetsz, hogy az összkép a legmenőbb legyen, a bringázás pedig a lehető legkényelmesebb.

 
pic_1 pic_3 pic_5 pic_6