Neymar négymilliós bringával edz a vb-re

avagy hogy mutat egy Scott Foil brazil színekben?
2018. 05. 19, Szombat

Minimum napi egy órát bringázik a sérüléséből felépülő brazil klasszis, akinek a Giro d’Italia-n rózsaszínű trikóban tekerő Simon Yates csapata, a Mitchelton-Scott ajánlott fel egy 4 millió forint értékű Scott Foil kerékpárt az edzéseihez.

Az egyedi festésű, brazil nemzeti színekben pompázó csodabringát a Mitchelton-Scott szerelője, David Fernandez adta át Párizsban, a vázra a csapat logóját és Neymar cipőiről ismert címerét is felfestették.

A bringa a kereskedelmi forgalomban kapható négymillió forintos csúcsmodell specifikációjához képest annyiban tér el, hogy elektronikus Shimano Dura Ace váltórendszer helyett mechanikus Dura Ace-t szereltek rá és a Zipp 303 kerékszett helyett gyári Syncros aero kerekeket építettek be. A tárcsafékes kerékpárnak egyébként nem csak a váza készül a legdrágább karbonszövetből, hanem a kormány, stucni, nyeregszár és egyéb kiegészítők is.

Nem az első esetről van szó egyébként, hogy labdarúgó sztárok a legjobb kerékpárversenyzők bringáit kapják ajándékba, 2015-ben például Lionel Messi-t a Tour de France sárga trikósa, Chris Froome által használt Pinarello Dogma-val lepték meg.

pic_1 pic_6