Hogyan szerel össze egy bringát egy profi - 1. rész

Tippek az olimpiai- és világbajnok szerelőjétől
2017. 10. 31, Kedd

Yanick the Mechanic – azaz a mountain bike XCO világának egyik legjobb szerelője - aki az olimpiai és világbajnok Nino Schurter Scott kerékpárjaiért is felel a Scott SRAM MTB Racing Team vezető szerelőjeként - egy remek videóban mutatja be, melyek a fő fázisai egy Scott Spark fully összeszerelésének:

A műveletről kiváló fotók is készültek Jochen Haar jóvoltából, így minden adott egy 10 részes sorozathoz, melyben tippeket adunk kerékpárszereléshez, s persze az is kiderül, hogy a legtöbb műveletet jól felszerelt műhelyben érdemes elvégezni…

1. rész: Készülj fel jól a munkára!

Ha már az előkészületeket elrontod, akkor a kudarcra készülsz fel. Győződj meg róla, hogy minden alkatrész és szerszám, amire szükséged lesz a kerékpár összeszereléséhez, a rendelkezésedre áll! Biztosíts magadnak tiszta helyet és a szükséges időt, hogy nyugodtan dolgozhass.

A vázba nyeregszárat tedd be először, és szükséged lesz egy állványra is, amibe ennél fogva rögzíted. Használj az alumíniumhoz zsírt, a karbonhoz pedig speciális pasztát, a váz anyagától függően. Sose a váz egyik csövét rögzítsd a szerelőállványba, mert könnyen megsérülhet, ha rossz helyen szorítják össze!

 
pic_1 pic_2

Kapcsolódó termékek

Scott Spark 710 kerékpár

Scott Spark 710 kerékpár

Összteleszkópos 27.5"-es mountain bike. Könnyűsúlyú kerékpár karbon HMF váz. FOX 34 ...
Készlet: Rendelésre
Ár: 1 629 990 Ft