Bemutatkozik a 2020-as Scott Addict

a teljes integráció jegyében
2019. 07. 17, Szerda

A Mitchelton-Scott egyes versenyzői – köztük az összetett dobogóra pályázó Adam Yates – már a Tour de France-on is az új Scott Addict nyergében tekernek.

 A 2020-as Scott Addict legfőbb ismérve a teljes integráció, vagyis a fékkábeleket és a váltás vezetékeit teljes hosszában rejtve vezetik nem csak a vázban, hanem a kormányon és kormányszáron belül is. Ez egyedülállóan letisztult kinézetet kölcsönöz a tárcsafékes kerékpárnak.

A rejtett kábelezést vannak, akik nem zárták még szívükbe, ők a szerelők. Hiszen sokszor nehéz betalálni a megfelelő lyukakba a vezetékekkel egy átépítés során. Szintén probléma lehet az, hogy a rejtve vezetett kábelek túl kis ívben megtörhetnek, akár még a váltás minősége is romolhat (bowden esetében).

A fentiekre a Scott vadonatúj megoldása a válasz: excentrikus kormánycsapágy csésze, aminek mellső részén alakítottak ki távtartókat a kábeleknek, ahogy a képen is látszik. Kombinálva ezt a speciális formájú Syncros kormánnyal, melyben szintén nagyobb ívben futnak a kábelek, garantált, hogy sehol nem lesz törés sz összeszerelést követően.

A legjobb minőségű karbonszövetből készült vázon sokat könnyíteni már nem lehetett, tekintve, hogy szinte az összes előd a világ egyik legkönnyebb bringája volt, de a homlokrész és a középrész merevségi mutatóin sikerült tovább javítani. Persze nyilván a tömegadatokra sem lehet panasz, Adam Yates tárcsafékes kerékpárját pontosan az UCI 6,8 kilogrammos súlylimitjéhez lőtték be pedálokkal.

Yates bringáján különlegesség még a festés, az úgynevezett kaméleon-fekete, ami a fénytől függően metálkék, metálzöld, vagy metállila színben virít, a megszokott hatalmas sárga Scott logókkal. 

Addict RC Pro Team Edition specifikáció:

Váz: Addict RC Pro

Szett: Shimano Dura Ace R9160

Cockpit: Syncros Creston iC SL  

Kerékszett: Shimano C40 Disc

Gumik: Pirelli Zero

Nyereg: Syncros Torfino

Pedálok: Shimano Dura Ace 9100

pic_1 pic_2 pic_3 pic_4 pic_5