Az Orica-Scott új arzenálja: Foil és Addict team színekben

Minden eddiginél ütősebb design
2017. 01. 14, Szombat

Minden eddiginél ütősebb designnal mutatták be az új team bringákat, a Scott Foil-t és a Scott Addict-et, s mellesleg az Orica-Scott profi kerékpáros csapat outfitje is előnyére változott.

Mind az Addict, mind a Foil esetében lekövették az Orica-Scott arculatát, az ausztrál profi csapatnál már névedóként is megjelenik a Scott. A fekete-sárga design szerintünk az eddigi legjobban sikerült változat, de ezt döntse el mindenki maga a képekre, galériára kattintva.

A Scott Addict felnifékes modell nem változott műszakilag 2017-re, a katalógusban a tárcsafékes bringa az újdonság, de ezt profi versenyeken egyelőre nem használhatják. Az Addict még mindig a mezőny egyik legkönnyebb bringája, a vázszett tömege (tehát villával együtt!) 1 kg alatt van, többek között a HMX SL karbon technológiának köszönhetően. Ezt a kerékpárt elsősorban a hegyi szakaszokon vetik be a versenyzők.

A legtöbb versenyen inkább a Scott Foil-t használják az Orica bringásai, a Bikemag csapata is tesztelte ezt a gépet. Aerodinamikus kerékpárról van szó, aminél azért a komfortra is figyeltek. A fejcső és az alsócső találkozása úgy lett kialakítva, hogy a lehető legkisebb hézag maradjon a villa és a váz között, így csökkentve a légellenállást.

A fék láncvillák közé helyezése nem csak aerodinamikailag előnyös, hanem lehetőséget biztosított a filigránabb támvillákra, amiket alacsonyabban lehet bekötni a nyeregvázcsőbe, így fokozva a komfortot. Az egyedi kormányszár, kormány és a rejtett nyeregcső bilincs (ék) is mind a légellenállást csökkentik. Természetesen a felszerelés is a legjobb: az új Shimano Dura Ace.

pic_8 pic_7 pic_2