Az olimpiai bajnokok fegyvertára 2017-re

Nino Schurter Scott Spark és Scott Scale kerékpárjai
2017. 03. 16, Csütörtök

A Scott bemutatta a gyári csapat olimpiai bajnokai, Nino Schurter és Jenny Rissveds által 2017-ben használt mountain bike versenygépeket, a Scott Spark össztelós és Scott Scale merevfarú modelleket, valamint a női Contessa változatokat.

A Scott Scale RC 900 WorldCup és a Spark RC 900 WorldCup mountain bike-okra ránézve az alkatrész beszállítók szempontjából számolhatunk be fontos változásról, hiszen a DT felfüggesztési elemeket Rock Shox-ra cserélték. A bringákban Sid WorldCup villák, valamint BlackBox rugóstagok teljesítenek majd szolgálatot. SZintén újak a még mindig DT kerekeken feszülő Maxxis köpenyek is.

Az új Scale nevéhez méltóan a legkönnyebb hardtail váz a piacon, a HMX SL változat kevesebb mint 900 grammot nyom a mérlegen összes apró szerelékkel együtt. Az új Scale vázon még a fékkonzolt is egy külön alumínium darabból gyártották, hogy ez se befolyásolja az anyagtechnológiával elérhető lehetőségeket. Integrált PM fékkonzol esetén jelentős helyi megerősítést igényel a váz, egyrészt karbonból, másrészt az abba ágyazott alumínium elemek is rontanak a rugalmasságon.

A Spark esetében teljesen megújult a felfüggesztési rendszer, a tag felső bekötési pontja átkerült a felsőcsőről a nyeregvázcsőre. A hátsó háromszögből eltűnt a forgáspont, az elasztikus deformációt a karbon anyagi tulajdonságait kihasználva érték el. A csúcsmodellek esetén használt karbon himba segít a tömeg alacsonyan tartásában, a csúcsváltozat 1749 grammot nyom. Nino Schurter komplett bringája az össztelós megoldás ellenére is 10 kg alatt marad: 9,88 kg a hivatalos adat.

A felszereltség mind Schurter, mind Rissveds "Contessa" - azaz nő modelljei esetében a legjobb: Sram XX1 Eagle 1x12 sebességes váltórendszer, SRAM Level Ultimate fékek, DT Swiss XMC 1200 Spline Carbon 29” kerekek, Syncros karbon kiegészítők.

A galériához, további fotókért kattints a jobboldali képekre!

pic_3 pic_4 pic_6

Kapcsolódó termékek

Scott Spark RC 900 Pro kerékpár

Scott Spark RC 900 Pro kerékpár

Összteleszkópos 29"-es XC mountain bike. Könnyűsúlyú kerékpár karbon váz és hátsó ...
Készlet: Készleten
Eredeti ár: 1 639 990 Ft
Kedvezmény: 340 000 Ft (-21%)
Kedvezményes ár: 1 299 990 Ft