Az időfutam világbajnok Scott Plasma 5 bringája, egyedi designnal

bemutatjuk Annemiek Van Vleuten időfutam-kerékpárját
2018. 05. 25, Péntek

Nem csak szivárványcsíkokat festettek a holland Annemiek Van Vleuten bringájára, az időfutam világbajnoknő elmondása szerint először ül igazán jól a kronógépen.

A Scott Plasma 5 az egyik leggyorsabb és legsokoldalúbban használható időfutam-kerékpár a világon, ugyanaz a váz országúti időfutamra és triatlonversenyzésre is ideális. Az IMP technológiával, a legjobb HMX karbonszövetből készült váz nem csak önmagában aerodinamikus, az alkatrészeket is hozzá tervezték, a fékek, kormány, kormányszár is egy egységként lett tervezve az integráció jegyében.

Ráadásul a triatlonos kiegészítőknek köszönhetően nehéz ma találni ironman-versenyzésre alkalmasabb bringát, hiszen a homlokcső elé és a kormány mögé, a felsőcső tetejére is aerodinamikus frissítő-tartályokat terveztek hozzá, így egy hasonló kategóriájú csúcs időfutam-bringához képest is jóval több frissítőt vihetünk magunkkal a versenyre. Sebastian Kienle hosszú és féltávú Ironman világbajnok is Plasma 5-tel teker.

Visszatérve Van Vleuten kerékpárjára, a holland szélmalmokon és a fecskéken túl a személyre szabás egy hosszas tesztelést is jelentett, mely során kialakították a leginkább aerodinamikus pozíciót a világbajnoknő számára. Hiába a lehető legaerodinamikusabb kerékpár, ha a rajta ülő bringás leültetése nincs ezzel összhangban, akkor nincs sok értelme az egésznek.

További képek a galériában, a jobb oldali fotókra kattintva

pic_3 pic_5 pic_8