Amiket te is kipróbálhatsz vasárnap: a fantasztikus Scott Genius és Spark fullyk

A bringák, amiket a világ legjobb mountain bike versenyzője is használ
2018. 04. 18, Szerda

Nem túlzás, hogy a Scott Spark és Genius mountain bike-ok a könnyű össztelós vonalon a világ legjobb kerékpárjai, és ezeket – ráadásul a legjobb felszereltséggel – te is kipróbálhatod április 22-én a Mozgásvilág Tesztnapon!

Nyilván nem csak azért állja meg a helyét a fenti kijelentés, mert Nino Schurter vitathatatlanul napjaink legjobb mountain bike versenyzője és ezeket a bringákat nyúzza. Persze fontos kiemelni, hogy a svájci versenyző és a Thomas Frischknecht vezette gyári csapat rengeteget hozzátesz a bringák fejlesztéséhez.

A Spark kiforrott felfüggesztést, versenyzésre is alkalmas geometriát, és rendkívül könnyű építést kínál, a Genius pedig továbbra is zseniálisan variálható, tipikus „all in one” sokoldalúan használható mountain bike. Utóbbi hosszú évek óta kínálja a kormányról állítható felfüggesztés lehetőségét is, nem csak kimerevíti a csillapítást, de a rugóutat is variálhatjuk. Így egy alapesetben 150 mm-t mozgó enduró bringával olyan könnyedén mászhatunk fel az emelkedőn, mint egy XC-géppel…

A tesztnapra egy 29-es kerekekkel szerelt Genius kivételével (mert egyébként a kerékméret is variálható ebben a bringában) pluszos, 2,8” széles gumikkal szerelt Sparkokat és Geniusokat próbálhatsz majd ki. Ha nem vagy versenyző, vagy nem számít, milyen gyorsan tekersz fel a hegyre, érdemes bevállalni a ducibb gumikat, melyeknek felülmúlhatatlan a tapadásuk, meg fogod tapasztalni, hogy szinte sosem csúszik meg a kerék!

Lényegesen alacsonyabb nyomáson használhatod őket, 1,5 (maximum 2) barra fújva úgy idomulnak a terep egyenetlenségeihez, úgy beletapadnak a kanyarba, hogy más dimenzióba helyezik a lejtőzést, mountain bike-ozást még azok számára is, akik eddig bátortalanabbak voltak.Száraz szórt kavicsos erdei utakon, vagy sáros talajon is sokkal jobban teljesítenek, csökken a bukás veszélye, nő a biztonságérzet, aminek köszönhetően egyre ügyesebb is leszel. Ha kedveled a technikásabb terepeket, vagy szeretnél ismerkedni az ilyen lejtőkkel, biztosan nem csalódsz majd a pluszos gumikban!

A Scott „pluszos” össztelósai közül a kisebb rugóutas , a Spark 710-et és a csúcsfelszereltségű Spark 700 Tuned modellt próbálhatod ki a tesztnapon!

A Scott Spark 710 egy elérhető árú, mégis komoly alkatrészekkel, Shimano Deore XT szettel szerelt változat, a 700 Tuned pedig ahogy nevéből is kiolvasható, a tuningolt modell, a legkönnyebb komponensekkel: HMX karbonváz, a legjobb FOX csillapítás, SRAM X01 Eagle 1x12 sebességes szett, SRAM guide fékek, Syncros kerékszett. Mindkét kerékpár tartozéka a dropper post, azaz gombnyomásra leengedhető nyeregszár.

A Scott Genius 700 Tuned mountain bike már emeli a tétet: elöl-hátul 150 mm rugóúttal, dropper post-tal és a 3”-es gumikkal a legtechnikásabb lejtőkön sem hagy cserben! Azonban felfelé sem lomha a legjobb és legkönnyebb alkatrészekkel szerelt Genius, ami a zseniális, három üzemmódban, egy karral állítható felfüggesztésnek is köszönhető. A Genius-szal valóban a hegyek királya lehetsz! A szuperkönnyű, HMX karbonvázra SRAM X01 12 sebességes váltórendszert, SRAM Guide fékeket szereltek, DT Swiss M1825 kerékszettel, össztömege mindössze 12,1 kg.

A zseniális Scott Genius-t nem csak pluszos gumikkal, hanem 29”-es kerekekkel is kipróbálhatod majd, amivel feltartóztathatatlan leszel, akár emelkednek, akár lejtenek az ösvények. Egy vérbeli all-mountain gép, hasonló felszereltséggel, mint a 700 Tuned változat, tömege a nagy, 29”-es kerekek ellenére is csak 2,4 kg! 

Regisztrációval, időpontfoglalással kapcsolatos információk a Mozgásvilág Tesztnapon: https://www.k2-bike.hu/hirek/idopontfoglalas-ne-maradj-le-a-millios-kerekparcsodakrol

pic_2 pic_3 pic_4 pic_5