A Tesztnap legjobb bringája!

A kis Spark vitte a pálmát szerintetek
2018. 04. 27, Péntek

"Nem megyek már máshová, nincs hova menni" - így köszönt el tőlünk valaki közületek a Mozgásvilág Tesztnapon, ahol 16 Scott tesztkerékpárt próbálhattatok ki. A kérdőívek alapján összefoglaltuk a Ti tapasztalataitokat is:

Több mint 100-an mentetek ki a tesztkörre valamelyik Scott bringával vagy e-bike-kal, ez nagyobb szám, mint ahányan ősszel a Visegrádi E-bike Tesztnapokon voltatok. Ez elsősorban a vezetett tesztkörök pontos beosztásának köszönhető, amiben nagyon jó partnerek voltatok, a regisztrálók közel 90%-a pontosan megjelent az előzetesen egyeztetett időpontra!

Igazán különleges, csúcsmodell bringákat is kipróbálhattatok, végül mégis a racionalitás győzött a kérdőívek szerint. A Scott Spark 710 talán attól egyedülálló, hogy a mountain bike-ozás szinte teljes spektrumát lefedi. Geometriája alkalmassá teszi a hobbi maratonozástól, all-mountain túrázáson át a kissé vadabb használatig, utóbbiban a kormányról vezérelhető nyeregszár, a dropper post is fontos szerepet játszik. A pluszos gumival szerelt 27,5-es kerekek eszméletlenül tapadnak, de nem adják a fatbike-ok nehézkes gördülési ellenállását felfelé. A TwinLock system segítségével egy mozdulattal állítható a csillapítás elöl-hátul a kívánt értékre. A teljes XT szett elöl duplatányérral tág áttételtartományt kínál a túrázóknak is, akik ismerik, tudják, hogy ennél az alkatrészcsaládnál van drágább, de jobban használható aligha. Ráadásul a karbon-alu vázzal szerelt bringa könnyű tudott maradni és lényegesen kedvezőbb áron érhető el, mint a csúcsmodellek...

A hazánkban még nem annyira elterjedt rásegítéses keékpárokat is mindenki dícsérte. Akik soha nem próbálták még, rácsodálkoztak, hogy olyan, mintha saját erejükből tekernék a bringát, s mégis milyen könnyen lehet feljutni az emelkedőre. Az elektromos mountain bike-ok közül a Scott E-Genius-ok többeket lenyűgöztek, nem egy tesztelő írta szóról szóra, hogy mint a tank, átmegy mindenen felfelé és lefelé is.

Sokan beírtátok a negatív tulajdonságoknál az e-bike-okhoz, hogy nehezek, de ez a bringázás közben egyáltalán nem zavaró, csak amikor mozgatni kell a kerékpárt álló helyzetben. A másik panasz az árukra érkezett, sajnos el kell ismerni, hogy ezt a kategóriát nem az átlag magyar pénztárcához szabták. Reméljük, a jövőben valamilyen módon az állam is támogatja majd elterjedésüket, ahogyan Európa több országában is.

Bár kint voltak az óriási érdeklődésre számot tartó Scott Genius Tuned bringák és a Spark 700 Tuned is, a legtöbb egyöntetűen pozitív értékelést a Scott Spark 710 kapta, ami az előbbiekhez képest megfizethetőbb árkategóriát képvisel, nem állt ott az értékelőlapon a negatív tulajdonságoknál, hogy "túl drága". Fentebb összefoglaltuk már a lényeget a kerékpárról, most szerepeljen a ti véleményeitek kivonata az értékelőlapokról:

"Nagyon kényelmes, jól lehet tekerni fel és le egyaránt, jó tapadás a kanyarokban, könnyű a levegőben mozgatni, kényelmes a geometria."

"Jó geometria, szép festés és színek, könnyű a kerékpár, a 2x11 jó!"

"Nagyon jól össze lett rakva, kényelmes, jól tapad, könnyű, jól irányítható, fékeket könnyen lehet kezelni egy ujjal is."

"Kategóriájában tökéletes, agilis, kiegyensúlyozott."

"Lejtmenetben nagyon jó, kanyarokban egyaránt stabil."

"Szuper gép, ahhoz képest, hogy mekkora gumija van egész jól mászott."

A negatív oldalon szinte csak az ár hangzott el, de ha valóban némi pluszra vágysz egy átlagos kerékpárhoz képest a kategóriában, az bizony többe is kerül...

Végezetül köszönjük mindenkinek a részvételt, figyeljétek a honlapot és facebook oldalunkat, hamarosan (még idén) találkozunk újabb teszteseményen!

 

pic_1 pic_2 pic_3 pic_6